Receptinformatie
De Thaise Tom Kha Kai is misschien wel de beroemdste soep die we kennen. Deze Thaise kokossoep is lekker snel en makkelijk! En de galanga? Dat is een broertje van de gember, en wordt ook wel eens laos genoemd. Je kan dit kopen bij de toko, of eventueel vervangen door gewone gember.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Was en halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
Hak de pepers fijn.
Schil de galanga en snijd in hele dunne plakjes.
Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
Maak de paprika schoon en snijd in blokjes
Maak de champignons schoon en snijd ze in dikke plakjes.
Spoel de tauge af onder koud stromend water.
Was de limoen en snijd in 4 kwarten.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze schuin in ringen.
Koken
Breng 1 liter water met de bouillontabletten en de kokosmelk aan de kook.
Voeg de gehakte pepers, galanga, kipfilet, paprika en rietsuiker toe en laat op zacht vuur 10 minuten koken.
Schep de champignons, tauge en partjes limoen door de soep en laat deze 3 minuten zachtjes mee koken.
Breng de soep op smaak met de vissaus.
Serveren
Serveer de soep in mooie kommen en bestrooi met de ringen bosui.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.