Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de pepers en stamp deze met het zout fijn in de vijzel.
Voeg de galanga, citroengras, limoenschil en korianderwortels toe en stamp alles tot een pasta.
Voeg vervolgens de knoflook, sjalot, peperkorrels, korianderzaad en komijnzaad eraan toe. Blijf stampen totdat het een lekkere, dikke, gladde pasta wordt.
Koken
Kook de rijst volgens de verpakking. Marineer de in stukken gesneden kipfilet met 2 eetlepels groene curry en 2 eetlepels olijfolie.
Verhit de wok en bak de kip gaar. Voeg de gesneden en schoongemaakte aubergine, paprika, witte kool, prei en rode uit toe en wok de groente 3-5 minuten.
Voeg de kokosmelk en de rest van de groene curry toe en laat het 3 minuten (op laag vuur) opwarmen.
Serveren
Serveer het met de rijst en plaats er naar wens 4 horapatakjes en/of basilicumblaadjes en gesneden pepers op.
Serveer er geroosterde cashewnoten bij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.