Receptinformatie
Een Hollandse twist aan een Aziatisch gerecht, witte asperges in een groene curry. Lekker om te eten met basmatirijst of noedels.
Voorbereiding
Maak de asperges schoon en halveer ze.
Snijd de gember, knoflook en de koriander fijn, maar bewaar een paar blaadjes voor de garnering.
Snijd de paksoi in stukjes.
Kneus het citroengras.
Snijd de chilipeper in dunne ringetjes.
Snijd de limoen in partjes.
Koken
Fruit de gember, knoflook en de helft van de gesneden chilipeper in wat zonnebloemolie in een wok tot het lekker begint te geuren.
Voeg de aspergestukken, paksoi en currypasta toe aan de pan en bak tot de paksoi wat geslonken is.
Meng de kokosmelk in de pan samen met het gekneusde citroengras en laat ca. 20 minuten sudderen tot de melk wat ingedikt is. Vergeet niet af en toe te roeren!
Breng op smaak met wat limoensap.
Serveren
Garneer de curry met de overgebleven ringetjes chilipeper en blaadjes koriander, en serveer met rijst of noedels.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.