stomen

Tagliatelle met venkel

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Meng de geraspte kaas, met 1,5 eetlepel rasp van de citroenschil en de fijn geraspte of uitgeperste knoflook in een kom door elkaar.

Maak de venkel schoon en schaaf deze op een mandoline of in een keukenmachine in heel dunne plakken. En hak de peterselie grof.

Koken

Kook de tagliatelle, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, in ruim kokend water met zout al dente. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.

Verhit intussen de boter in een diepe pan en smoor de venkel al omscheppend gedurende 4 minuten op een matig vuur. Breng op smaak met de peterselie, zout en versgemalen peper.

Serveren

Schep de pasta door de warme venkel. Strooi er direct het kaas/citroenmengsel over en serveer direct.

TIP: Ook lekker om sinaasappelschil te gebruiken in plaats van citroen en om zwarte olijven zonder pit toe te voegen.