Receptinformatie
Voorbereiding
Meng de geraspte kaas, met 1,5 eetlepel rasp van de citroenschil en de fijn geraspte of uitgeperste knoflook in een kom door elkaar.
Maak de venkel schoon en schaaf deze op een mandoline of in een keukenmachine in heel dunne plakken. En hak de peterselie grof.
Koken
Kook de tagliatelle, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, in ruim kokend water met zout al dente. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Verhit intussen de boter in een diepe pan en smoor de venkel al omscheppend gedurende 4 minuten op een matig vuur. Breng op smaak met de peterselie, zout en versgemalen peper.
Serveren
Schep de pasta door de warme venkel. Strooi er direct het kaas/citroenmengsel over en serveer direct.
TIP: Ook lekker om sinaasappelschil te gebruiken in plaats van citroen en om zwarte olijven zonder pit toe te voegen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.