stomen

Tagliatelle met savooie spitskool, gepofte knoflook, paddestoelen en citroen

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Een romige pasta met een heerlijke combinatie van geroosterde savooie spitskool, zachte gepofte knoflook, aardse paddestoelen en frisse citroen.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Koken

Pof de bol knoflook door hem in aluminiumfolie te wikkelen en ongeveer 30 minuten te roosteren tot de teentjes zacht zijn.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de gesneden savooie spitskool tot ze licht gekleurd en zacht is, ongeveer 5-7 minuten. Haal uit de pan en zet opzij.

Voeg de paddestoelen toe aan dezelfde pan en bak ze tot ze goudbruin zijn. Zet opzij.

Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.

Meng in een kom de kookroom met de gepofte knoflook (druk de zachte knoflook uit de velletjes), citroenrasp, zout en peper.

Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de saus, samen met de savooie spitskool en paddestoelen. Meng goed door.

Serveren

Serveer de tagliatelle met extra citroenrasp en fijngehakte peterselie.