Receptinformatie
Pulled aubergine, een verrassende vegetarische optie bij de BBQ. Heerlijk op een broodje met coleslaw of, zoals in dit recept, met knapperige rode kool op zachte tortilla’s.
Voorbereiding
Zet de ingrediënten klaar. Bereid de BBQ voor op indirect en direct grillen (alle kolen aan één kant) met een temperatuur van 150-170º C. Prik de aubergines op enkele plaatsen in met een vork.
Schaaf of snij de rode kool in dunne repen en schep om met het sap van een limoen.
Koken
Rooster de aubergines direct boven de kolen tot ze aan alle kanten geblakerd zijn. Doe de geroosterde aubergines in een schaal, dek af en laat 15 minuten staan.
Snij de aubergines over de lengte doormidden en trek het vruchtvlees er in slierten uit (het geblakerde vel van de aubergines wordt niet gebruikt).
Doe de aubergine in een barbecueschaal en verdeel de barbecuekruiden erover. Zet de schaal gedurende 30-40 minuten op de BBQ (indirecte zone) tot de aubergine hier en daar krokant wordt. Hou de BBQ tussendoor zoveel mogelijk gesloten.
Schep de aubergine om met de barbecuesaus en zet nog eens 15 minuten op de BBQ (indirecte zone). Verhit intussen de tortilla’s kort op de directe zone van de BBQ.
Serveren
Schep op elke tortilla wat rode kool en pulled aubergine. Serveer met een partje limoen, verse koriander en jalapeño. Of zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco bouwen. Eet smakelijk!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.