Receptinformatie
Mmm… sushi! Deze variant is speciaal voor iedereen die niet van rauwe vis houdt, hij is namelijk gevuld met groenten.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Spoel de rijst goed af (zie ook de bereidingswijze op de verpakking)
Was de aubergine, snijd in lange plakken van 0,5 cm dik en vervolgens in lange repen.
Haal de avocado uit de schil en snijd in lange repen.
Koken
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal na de kooktijd de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek en laat 10-15 minuten staan.
Grill de auberginerepen in een grillpan op hoog vuur in een paar minuten gaar. Warm op het laatst wat teriyakisaus mee.
Schep de rijst over in een kom, laat iets afkoelen en roer de sushi seasoning erdoor.
Leg een vel nori met de langste kant naar je toe op een sushimatje of op een stuk folie. Maak je handen nat en verdeel wat sushirijst over het norivel. Laat aan de achterste lange kant een stukje vrij en maak dit een beetje nat met water.
Herhaal tot alle rijst en alle vulling op is.
Serveren
Snijd de sushirollen in kleinere rolletjes. Zet de rolletjes rechtop op een bord.
Serveer met een bakje sojasaus en een bolletje wasabipasta.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.