Receptinformatie
Sushi met… aardbei? Ja! Een verrassend lekkere combinatie die je echt eens moet proberen. Lekker bij een zomerse picknick.
Voorbereiding
Spoel de rijst goed af (zie ook de bereidingswijze op de verpakking)
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
Haal de avocado uit de schil en snijd in lange repen.
Maak de garnalen schoon en snijd in stukjes.
Doe de sesamzaadjes in een schaaltje.
Koken
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal na de kooktijd de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek en laat 10-15 minuten staan.
Bak de garnalenstukjes kort tot ze roze en gaar zijn.
Schep de rijst over in een kom, laat iets afkoelen en roer de sushi seasoning erdoor.
Verdeel met natte handen rijst ter grootte van een norivel over een sushimatje of een stuk folie. Leg een vel nori op de rijst.
Smeer een klein beetje wasabi op het norivel. Verdeel wat avocado, garnaal en aardbei dwars over de nori. Pak de voorste lange kant en rol op. Laat de rol aan het einde iets overlappen om ‘m goed dicht te plakken.
Haal de rol door de sesamzaadjes.
Herhaal tot alle rijst en alle vulling op is.
Serveren
Snijd de sushirollen in kleinere rolletjes.
Zet de rolletjes rechtop op een bord.
Serveer met een bakje sojasaus en eventueel extra wasabi.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.