Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Maak het supersnelle deeg door de boter samen met de fijngehakte rozemarijn te smelten op een laag vuur. Voeg het water toe. Roer dan het speltmeel er samen met het zout in één keer door, blijf roeren tot een deegbal ontstaat. Haal deze uit de pan en vorm er direct 4 gelijke ballen van. Rol ze uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Of maak er één plaatpizza van.
Doe de tomatenpuree samen met 400 g van de tomaten, welke klein gesneden zijn, in een pan en verwarm ze kort. Pureer ze met een staafmixer en maak de tomatensaus verder op smaak met versgemalen peper, zout en kruiden.
Snijd de overige tomaten en de ui in gelijke plakjes. Besmeer de pizzabodems met de tomatensaus, beleg deze dan met de tomaten en ui plakjes en strooi er royaal de geraspte kaas over.
Koken
Bak de pizza’s in het midden van de voorverwarmde oven in ± 25 minuten goudbruin.
Serveren
Serveer ze met bovenop de rucola.
Variatietip: Ook lekker met courgette in plakjes en geitenkaas of salami. Voor de kids; met in reepjes gesneden gekookte ham.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.