Receptinformatie
Frangipane is een klassiek beslag op basis van amandelmeel. Het doet denken aan amandelspijs, wat maakt dat het een ideale combinatie is met stoofpeer. Proef het zelf in deze taart!
Klik hier om de lekkerste stoofpeertjes zelf te maken!
Koken
Doe 200 gram bloem, 1/2 lepel bakpoeder, de koude boter een snufje zout en de poedersuiker in een kom of keukenmachine. Mix tot een kruimelig mengsel.
Voeg dan twee eetlepels koud water toe en kneed tot een deegbal. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Vet een taartvorm in en bestrooi met wat bloem. Verdeel het deeg over de taartvorm, prik er gaatjes in met een vork en bak deze voor 15 minuten blind met een bakpapiertje en bakbonen.
Verlaag de temperatuur naar 175 graden.
Klop de aquafaba in 10 minuten stijf met een mixer. Mix de olie, suiker en het amandel extract er kort doorheen.
Schep dan de amandelmeel, 30 gram bloem, maizena, 1/2 theelepel bakpoeder en het amandelmeel erdoor. Schep over de bodem van de taart.
Halveer de stoofpeertjes, verwijder de steeltjes en snijd ze in plakjes. Verdeel over de taart en bak de taart in 30 minuten gaar.
Serveren
Versier met amandelschaafsel en eventueel wat poedersuiker.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.