Receptinformatie
Voorbereiding
Schil de peren, houd ze heel en laat het steeltje eraan zitten! Rasp de helft van de sinaasappel.
Zet de peertjes in een pan waar ze allemaal rechtop naast elkaar kunnen staan. Voeg de rode port, de suiker, het opengesneden vanillestokje en de sinaasappelrasp toe.
Koken
Breng het geheel aan de kook en stoof de peertjes met een deksel op de pan in 1-2 uur op een laag vuur gaar. Laat ze vervolgens afkoelen in de pan.
Serveren
Schep de afgekoelde stoofpeertjes in een diep bord en schenk er wat van de saus over.
Serveer met een stukje Blue Stilton (of andere blauwe kaas) en dunne toast.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.