Receptinformatie
Stoofpeertjes in cranberrysaus is een nèt wat feestelijkere variatie op de stoofpeertjes. Super geschikt voor tijdens de feestdagen dus! Een bolletje ijs erbij, en je hebt een heerlijk nagerechtje.
Koken
Was de sinaasappel, schil deze dun en pers de sinaasappel uit.
Schil de peren; laat de kleine stoofperen heel, halveer de grote en verwijder de klokhuizen.
Breng een pan met 200 ml water en de rode wijn (of druivensap) aan de kook.
Voeg de peren, sinaasappelschil, 2 eetlepels sinaasappelsap, het kaneelstokje, het vanillestokje (opengesplitst), gember en honing toe.
Laat de peren ca. 2 uur afgedekt op zacht vuur in het kookvocht garen.
Haal de stoofpeertjes met een schuimspaan uit de pan. Zeef de saus om alle losse ingrediënten eruit te halen en voeg weer in de pan.
Voeg de cranberries toe aan de wijnsaus en laat dit inkoken tot de saus de juiste dikte heeft.
Als de saus niet dik genoeg wordt, gebruik dan een beetje maïzena om hem in te koken (los eerst op in een beetje water om klontjes te voorkomen).
Breng de saus op smaak met eventueel een beetje honing.
Serveren
Lekker om er een bolletje ijs en/of slagroom bij te serveren. Garneer de stoofpeertjes met wat amandelschaafsels.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.