Receptinformatie
Voorbereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak intussen de postelein schoon, verwijder de worteltjes en lelijke blaadjes. Was de groenten zorgvuldig, laat ze dan goed uitlekken en snijd ze dan in grove stukken. Stoof de postelein met aanhangend water in een gesloten pan 5 minuten, roer ze om.
Snijd de sjalotjes heel fijn.
Koken
Verwarm de melk, maar laat deze niet koken.
Stamp de gekookte aardappelen fijn, roer de warme melk erdoor samen met een klontje boter naar smaak. Maak de aardappelpuree verder op smaak af met versgemalen peper en zout. Eventueel nog wat nootmuskaat.
Meng de postelein samen met de fijngesneden sjalotjes en kaasblokjes door de hete aardappelpuree.
Serveren
Serveer de stamppot direct of doe het gerecht in een ovenvaste schaal bestrooi met geraspte kaas en paneermeel en gratineer in een warme oven.
TIP: ook lekker met raapstelen, rucola of veldsla.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.