Receptinformatie
Voorbereiding
Snipper de ui.
Snijd de tomaatjes in vieren.
Rasp de komkommer op de grove rasp.
Snijd de feta in blokjes of reepjes.
Dop de pistachenootjes.
Koken
Zet de voorgekookte aardappels op met weinig water, breng het water snel aan de kook en kook de aardappels op laag vuur verder gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de reepjes rookspek in een kleine braadpan zachtjes uit, voeg als het te droog wordt de olie toe. Schep de uisnippers erbij en roerbak 2-3 minuten. Knijp op het laatst de knoflookteen boven de pan uit.
Zoek intussen de slabladeren uit, snijd of scheur grotere blaadjes wat kleiner, verwijder te harde nerven.
Giet de aardappels af. Stamp ze tot puree. Schep de romaatjes en komkommer erdoor en zet de pan heel even op hoog vuur, zodat het mengsel goed doorwarmt. Schep de slabladeren en pistachenootjes op de stamppot, schep het spekvet met de spekjes en uitjes erop. Meng alles luchtig. Breng de stamppot op smaak met wat zout en peper.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.