Receptinformatie
Boerenkoolstamppot met een twist! Net zo smeuïg, maar met pastinaak in plaats van aardappel. En geroerbakte boerenkool in plaats van gekookt. Het proberen waard!
Voorbereiding
Maak de boerenkool schoon en snijd fijn. Verwijder eventuele harde stelen.
Boen de pastinaak en snijd in stukjes.
Snipper de ui.
Rooster de noten goudbruin en zet apart.
Koken
Fruit de ui goudbruin.
Roerbak de boerenkool ongeveer 15 minuten.
Kook de pastinaak in 10-12 minuten gaar. Giet af en stamp tot puree. Voeg de ui en geitenkaas naar smaak toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
Meng de boerenkool door de pastinaakpuree.
Serveren
Verdeel de stamppot over vier borden.
Garneer met de geroosterde hazelnoten en eventueel wat brokjes geitenkaas.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.