Receptinformatie
Voorbereiding
Pel en snipper de ui. Snijd de rode kool in vieren. Verwijder de kern, snijd de kool in repen en vervolgens in kleine stukken.
Schil en snijd de peer van het klokhuis. Snijd de peer in blokjes. Verbrokkel de blauwe kaas.
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
Koken
Verhit de boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de kool, blauwe bessensap en het kaneelstokje toe. Stoof de kool op laag vuur met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
Roer de peer, blauwe kaas en de sultanarozijnen door de kool en laat nog 10 minuten mee stoven. Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje door de rodekool. Breng de kool op smaak met een beetje versgemalen peper.
Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Roer de rode kool door de aardappelpuree en serveer of schep de rode kool op de aardappelstamp.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.