Receptinformatie
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
Maak de spruitjes schoon en halveer de grote.
Pel en snipper het sjalotje fijn.
Hak de hazelnoten grof.
Koken
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje. Kook de aardappelen in een pan met water en zout 15-20 minuten gaar.
Kook de spruitjes in een andere pan met water en zout in ca. 15 minuten gaar.
Verwarm in een steelpan (of in de magnetron) de melk met de overige boter.
Giet de aardappelen af, stamp ze en meng er warme melk en zout door tot een stevige puree.
Serveren
Leg 4 metalen ringen op 4 borden.
Schep in elke ring een laagje aardappelpuree en schep daarop een laagje grove spruitjespuree.
Garneer het spruitjestaartje met hazelnoten en verwijder voorzichtig de metalen ring.
Lekker bij varkenshaas met paddenstoelensaus.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.