Receptinformatie
Voorbereiding
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in kwarten.
Koken
Kook de aardappelen in ruim water met voldoende zout in ongeveer 20 minuten gaar, giet ze af.
Kook de spruitjes in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze af.
Bak intussen de saucijsjes in bruingekleurde boter aan, voeg 1 dl water of bouillon toe en braad ze in een halfgesloten pan in ongeveer 15 minuten op een laag vuur gaar.
Stamp de aardappelen met een stamper goed glad zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg de verwarmde melk, boter en de roomkaas toe en spatel de aardappelen tot een gladde puree. Voeg tenslotte de gesneden spruitjes toe en breng de stamppot verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Serveren
Serveer de warme saucijsjes op de stamppot.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.