Receptinformatie
Spruitjesstamppot: de perfecte maaltijd om je door die druilerige dagen heen te slepen. Dit is pas echt comfort food! En maak er vooral extra veel van, de tweede dag is 'ie namelijk nóg lekkerder.
Voorbereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak intussen de spruitjes schoon, verwijder de worteltjes en lelijke blaadjes. Snijd in de onderkant van de spruitjes een kruisje.
Kook de spruitjes ongeveer 7 minuten, prik er met een vork in; lukt dit dan zijn ze gaar.
Koken
Verwarm de melk, maar laat deze niet koken. Snijd het sjalotje heel fijn. Stamp de gekookte aardappelen fijn, roer de warme melk erdoor samen met een klontje boter naar smaak. Maak de aardappelpuree verder op smaak af met versgemalen peper en nog wat nootmuskaat.
Snijd het sjalotje heel fijn.
Stamp de gekookte aardappelen fijn, roer de warme melk erdoor samen met een klontje boter naar smaak. Maak de aardappelpuree verder op smaak af met versgemalen peper en nog wat nootmuskaat.
Wel de rookworst gedurende 15 minuten in heet water of volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet de spruitjes af en stamp ze iets fijn. Meng de gestampte spruitjes samen met het fijngesneden sjalotje en kaas in kleine blokjes door de hete aardappelpuree.
Serveren
Serveer de stamppot direct, of doe het gerecht in een ovenvaste schaal, bestrooi met nog wat geraspte kaas en paneermeel en verwarm in een warme oven.
Tip: vervang voor een vegetarische variant de rookworst door 100 gram ongezouten cashew- of andere noten.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.