Receptinformatie
Hoe eten je kinderen spruitjes? Zo! Maak ze zoet door peer, rozijntjes en een laagje honing. Wedden dat ze hun bordje helemaal leeg eten?
Voorbereiding
Maak de spruiten schoon.
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Koken
Kook de spruiten ongeveer 5 minuten voor.
Laat de boter smelten in een koekenpan en roerbak de spruiten 8 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de peer en de rozijnen toe en bak deze 2 minuten mee.
Pers de helft van de citroen uit boven de pan en voeg de honing toe (eventueel wat extra honing of citroensap naar smaak).
Breng op smaak met peper en zout.
Bak nog een minuut op hoog vuur. Schep of schud de spruiten goed om, zodat ze bedekt zijn met honing.
Serveren
Lekker met aardappelpuree en zelfgemaakte appelmoes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.