Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes; was en dep de aardappelplakjes droog. Maak de spruitjes schoon, snijd ze in kwarten.
Koken
Blancheer de schoongemaakte spruiten en de aardappelplakjes ± 4 minuten; giet de groenten af en laat stomen totdat ze droog zijn.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes.
Vet een ovenschaal in, schep de spruitjes, aardappel en appel in de schaal en verdeel de spekjes en de in plakjes gesneden worst erover.
Klop de eieren los met de slagroom, pers 2 teentjes knoflook erboven uit en voeg de kerriepoeder toe; breng op verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Schenk het slagroommengsel erover en bak de spruitenschotel in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar.
Serveren
TIP: Ook lekker om tenslotte te bestrooien met geraspte kaas.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.