Receptinformatie
Niet langer zijn de spruitjes een simpel bijgerecht op tafel. Deze topper steelt gegarandeerd de show! Met de klassieke smaken een absoluut succesnummer.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C en neem de bakplaat uit de oven.
Leg de spruiten-op-stam diagonaal op de bakplaat en snijd met een koksmes (of knip met een snoeischaar) het stuk stam, dat buiten de bakplaat steekt, eraf. Zodat het grote stuk spruiten-op-stam in de oven past. Snijd de spruiten van het afgesneden korte stuk stronk en houd de losse spruiten apart. Verwijder, indien nodig, minder mooie spruitenblaadjes.
Spoel de spruiten-op-stam en losse spruiten onder stromend water en dep alle spruiten droog.
Neem de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook in plakjes. Roer de olijfolie met honing, mosterd, tijmblaadjes, knoflook, zout en peper tot marinade en laat deze 10 minuten staan.
Bestrijk de spruiten-op-stam en losse spruiten op de bakplaat met de marinade. Leg de plakjes spek per 2 op elkaar en vlecht deze tussen de spruiten-op-stam.
Koken
Rooster de spruiten-op-stam in 35-40 minuten goudbruin en beetgaar. Draai de spruiten-op-stam na 18 minuten om, zodat deze rondom roosteren.
Serveren
Serveer de spruiten-op-stam op een plank of serveerschaal en garneer het gerecht met de losse geroosterde spruiten en cranberries.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.