Receptinformatie
Niet langer zijn de spruitjes een simpel bijgerecht op tafel. Deze topper steelt gegarandeerd de show! Met de klassieke smaken een absoluut succesnummer.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C en neem de bakplaat uit de oven.
Leg de spruiten-op-stam diagonaal op de bakplaat en snijd met een koksmes (of knip met een snoeischaar) het stuk stam, dat buiten de bakplaat steekt, eraf. Zodat het grote stuk spruiten-op-stam in de oven past. Snijd de spruiten van het afgesneden korte stuk stronk en houd de losse spruitjes apart. Verwijder, indien nodig, minder mooie spruitenblaadjes.
Roer de olijfolie met honing, zout en peper tot marinade.
Rol van de geitenkaas 12 even grote balletjes.
Spoel de spruiten-op-stam en losse spruiten onder stromend water en dep alle spruitjes droog.
Bestrijk de spruiten-op-stam en losse spruiten op de bakplaat met de marinade en bewaar een beetje marinade.
Koken
Rooster de spruiten-op-stam in 35-40 minuten goudbruin en beetgaar.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Neem de stronk na 18 minuten uit de oven en draai de stam op de bakplaat om. Druk de geitenkaasballetjes zacht tussen de spruiten-op-stam en bestrijk de balletjes met de overige marinade.
Rooster de spruiten-op-stam nog 17-22 minuten in de oven tot de geitenkaas balletjes goudbruin en de spruiten geroosterd en gaar zijn.
Serveren
Serveer de spruitjes-aan-de-stronk op een plank of serveerschaal en garneer het gerecht met de losse geroosterde spruitjes en de pijnboompitten.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.