Receptinformatie
Lekker veel groenten en een mooie groene kleur. Gebruik je favoriete kruiden om dit soepje helemaal naar jouw smaak te maken. Garneer met uitgebakken spekjes en kleine appelblokjes.
Voorbereiding
Was de spinazie en spitskool. Snijd de spitskool in reepjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in hele kleine blokjes.
Snipper de ui.
Kook 5 deciliter water en los hierin het bouillonblokje op.
Koken
Fruit de ui. Bak vervolgens de spitskool en kruiden naar smaak mee, ongeveer 5 minuten.
Voeg de spinazie toe en schenk daarop de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 5-7 minuten doorkoken.
Bak de spekreepjes uit in een aparte pan.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Serveren
Verdeel de soep over vier kommen.
Garneer met de spekjes en appelblokjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.