Receptinformatie
Mmmm… hamburgers! Wie houdt daar nou niet van? Deze groenten variant mag gerust vaker op het menu. Gezond zondigen!
Voorbereiding
Spoel de quinoa (zie ook verpakking).
Scheur of snijd de spinazie klein en snijd de lente-ui in ringetjes.
Snijd de komkommer in plakjes, de tomaatjes door de helft en was en droog de sla.
Koken
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, in de bouillon.
Doe de gekookte quinoa, havermout, spinazie, lente-ui, tuinkers, het ei en de kaas in een kom en meng. Breng op smaak met peper en zout.
Vorm 4 burgers van het mengsel en bak deze in een beetje olie op middelhoog vuur goudbruin. Draai ze maar één keer en zo voorzichtig mogelijk, zodat ze heel blijven.
Serveren
Beleg de broodjes met de sla, tomaatjes, komkommer en de burger.
Lekker met pastinaakfrietjes of zoete aardappel frietjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.