Receptinformatie
Voorbereiding
Laat de deegplakjes iets ontdooien.
Vet een lage taartvorm (ø 24 cm) in met wat olie, bekleed de vorm met de deegplakjes en prik er gaatjes in met een vork.
Snijd de lente uitjes in ringetjes inclusief het groen en hak de knoflook heel fijn.
Snijd de tomaatjes doormidden.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Koken
Verwarm 2 eetlepels olie en roerbak hierin de fijngesneden ui, knoflook en spekreepjes lichtbruin. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Laat het iets afkoelen en roer er dan de roomkaas door samen met de eieren.
Schep het spinaziemengsel in de met deeg bekleedde taartvorm druk hier tenslotte de tomaatjes in, maak de vulling eventueel nog verder op smaak met versgemalen peper.
Bak de spinazie-tomatentaart in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.