Receptinformatie
Voorbereiding
Maak de sjalotjes en knoflook schoon en hak ze heel fijn.
Koken
Fruit de ui en knoflook in wat boter zacht en glazig in een soeppan. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke kleine stukjes. Doe de aardappelen bij de ui en knoflook en schenk de bouillon er op.
Voeg 4 takjes lavas en peterselie toe en laat alles zachtjes doorkoken tot de aardappelen gaar zijn. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en laat ongeveer 3 minuten meekoken.
Pureer de soep in een blender of gebruik een staafmixer. Breng de soep verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Hak voor de kruiden’creme’ de rest van de kruiden fijn en meng ze met de zure room. Voeg naar smaak een snufje nootmuskaat, zout en peper toe.
Serveren
Serveer de soep in voorverwarmde borden met wat van de kruiden’creme’.
Tip: als je de kruiden’crème’ maakt met olijfolie in plaats van zure room dan kun je deze in de koelkast bewaren.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.