Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Koken
Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze in kokend water met wat zout in ± 5 minuten beetgaar. Giet ze af.
Roerbak de spinazie samen met de fijngehakte ui in wat olie op een hoog vuur, voeg zodra de spinazie geslonken is de rozijnen toe. Maak het verder op smaak met wat versgemalen peper en een snufje nootmuskaat.
Bak de gehakt rul in wat olie.
Klop de eieren los met de melk, voeg een flinke eetlepel fijngehakte lavas toe. Roer dit door de roergebakken spinazie.
Vet een ovenschaal in met wat olie of boter, schep het spinaziemengsel erin, hier op de rul gebakken gehakt en dek het geheel af met de aardappelplakjes bestrooi dit met de geraspte kaas.
Gratineer de spinazie-ovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.