Spaghetti met Chinese kool en pesto
Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de Chinese kool in fijne repen.
Snipper de sjalotjes.
Snijd de kerstomaatjes in vieren.
Breng in een waterkoker 1,5 liter water aan de kook.
Koken
Zet de spaghetti in een hoge kookpan, schenk het kokende water uit de waterkoker erbij. Breng het water op het fornuis opnieuw aan de kook en laat daarbij de spaghetti in het water glijden. Roer om en kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit intussen in een kleine wok de olijfolie. Roerbak de sjalotsnippers 2 minuten. Schep de Chinese kool erbij en roerbak 4 minuten. Schep de kerstomaatjes erbij en roerbak 1 minuut.
Verhit intussen een steelpan of koekenpan droog voor. Strooi de pijnboompitjes er in en rooster ze, onder regelmatig omschudden, goudbruin. Strooi ze op een dubbellaagje keukenpapier.
Stort de spaghetti in een vergiet en laat de pasta kort uitlekken. Schep de spaghetti in een wijde schaal om met de pesto, het roergebakken groentemengsel en de pijnboompitjes.
Serveren
Schaaf er aan tafel rijkelijk oude kaas over.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.