Receptinformatie
Verras de kids met deze betoverende Spaghetti Bolognese mét een geheim: hij zit namelijk bommetje vol verstopte paddenstoelen! Gegarandeerd geen gedoe aan tafel en ze krijgen ook nog een extra lading vitamines binnen. Win-win, toch?
Voorbereiding
Pel de uien en knoflook, schil de wortels en maak de bleekselderij schoon.
Hak alles samen met de rozemarijnnaaldjes fijn en meng goed.
Maak ook de paddenstoelen schoon en hak ze fijn (dit kan natuurlijk ook, lekker makkelijk, in de keukenmachine).
Koken
Zet een grote braadpan met 1 eetlepel olie op laag vuur en bak het gehakt rul.
Doe daarbij de gehakte paddenstoelen en bak een paar minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg ook het groentemengsel en de laurier toe.
Leg een deksel op de pan en bak het geheel 15 minuten. Roer af en toe door.
Zet het vuur matig hoog, giet de wijn erbij en laat inkoken.
Voeg de tomaten toe en maak de tomaten met een houten lepel stuk.
Vul elk tomatenblikje voor de helft met water, spoel de blikjes uit en giet het water in de pan.
Breng de saus aan de kook, zet het vuur laag en laat hem 30 minuten pruttelen, of tot hij heerlijk dik is.
Proef en breng op smaak.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan gezouten kokend water.
Giet hem af en vang daarbij een kopje van het kookwater op.
Schep de spaghetti door de bolognesesaus en voeg zo nodig een scheutje van het kookwater toe.
Serveren
Schep de borden vol, rasp de kaas erover en bestrooi met fijngehakte peterselie.
Ga je liever full vega? Vervang het gehakt door extra paddenstoelen of linzen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.