Spaanse tomatensalade
Receptinformatie
De Spaanse tomatensalade past helemaal bij zomerse weer. Lekker met ciabattabrood, olijfolie en een snufje zout.
Rooster de pijnboompitten en gril de paprika in het vuur van het fornuis tot deze rondom zwarte blaren heeft.
Ontdoe de paprika voorzichtig van zijn schil en snijd de gegrilde paprika in kleine blokjes.
Snijd de tomaten in mooie plakken, snijd de ui in ringen en hak de peterselie fijn.
Neem een bord en leg hier eerst de tomaat-plakken op. Verdeel vervolgens de ui-ringen erover en strooi de paprika blokjes eroverheen. Strooi als laatst de peterselie over de salade.
Sprenkel de olijfolie en rode wijnazijn over het geheel en
maak de salade verder op smaak met wat zout en peper. Strooi nu als laatst de pijnboompitten over de Spaanse tomatensalade en hij is klaar!

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.