Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de snijbonen in dunne reepjes, hak de uien fijn en verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de paprika dan in kleine blokjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Koken
Kook de aardappelen in kokend water met wat zout in ± 20 minuten gaar.
Kook de snijbonen 12 minuten.
Bak intussen ook de spekblokjes uit in een droge koekenpan, voeg na 5 minuten de uien en paprikablokjes toe.
Verwarm de melk samen met de boter. Giet de aardappelen af, stamp deze fijn en giet de warme melk met boter er op. Roer tot een smeuïge puree ontstaat.
Schep er dan snel de afgegoten snijbonen en uitgebakken spekjes met ui en paprika door.
Maak de snijbonenstamppot verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Serveren
Serveer direct!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.