Receptinformatie
Een snel soepje is altijd goed, zeker in de drukke decembermaand! Deze soep heb je zo gemaakt en de krokante kaas-croutons maken de soep helemaal af.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de witlof schoon en snijd in repen.
Snijd het brood in dobbelstenen zonder korst, meng deze met 1 eetlepel olie en verdeel de dobbelstenen over een bakplaat. Bestrooi met de geraspte kaas.
Koken
Verhit 1 eetlepel olie in een (soep)pan en fruit de ui- en sjalotsnippers 2 minuten.
Voeg de witlofrepen toe en bak 2 minuten mee.
Voeg 8 deciliter heet water toe en verkruimel de bouillontabletten erboven.
Kook de witlof in 10 minuten gaar.
Bak intussen de kaascroutons in 10 minuten goudbruin in het midden van de oven.
Roer de room door de witlofsoep, verwarm even mee en neen de pan van het vuur.
Pureer de soep met een staafmixer fijn.
Serveren
Doe de soep over in 4 mooie kommen en bestrooi met de kaascroutons.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.