Receptinformatie
Voorbereiding
Bestrooi de in stukjes gesneden kip met versgemalen peper en zout en vervolgens met de maïzena, schep ze goed om.
Koken
Bak de kip in 6 minuten rondom bruin in 3 eetlepels hete olie. Schep de kip uit de pan en bak de fijngehakte knoflook ± 3 minuten al omscheppend in de achtergebleven olie.
Voeg dan de in schuine plakjes gesneden wortel en in reepjes gesneden paprika toe, voeg na 3 minuten ook de in plakjes gesneden komkommer en champignons toe. Voeg als de groenten beetgaar is de kip weer toe. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en nog 1 theelepel maïzena tot een gladde vloeistof en roer dit door de gebakken groenten en kip.
Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en voeg vlak voor het serveren de taugé en lente-ui toe.
Serveren
Serveer met zilvervliesrijst.
TIP: voor wat meer pit in de Tjap Tjoy voeg je naar smaak een schep sambal toe.
TIP: Dit heerlijke verse ‘Chinese’ gerecht tover je zo op tafel! Ook lekker met mie.
TIP: voeg eens een blikje bamboescheuten of waterkastanjes toe (toko).

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.