Receptinformatie
Soms heb je niet meer dan een paar eenvoudige ingrediënten nodig om een overheerlijk gerecht te maken! Deze tagliatelle vol groenten is lekker snel klaar en dus perfect voor een doordeweekse avond.
Voorbereiding
Was de venkel en verwijder de stelen en het hart. Bewaar het groene loof. Snijd in fijne reepjes.
Snijd het wit van de preien in fijne ringen en was.
Was en snijd de courgette in fijne blokjes.
Snipper de sjalot en pers de knoflook. Hak de kruiden en het loof fijn.
Koken
Kook de pasta beetgaar en giet af.
Verhit de helft van de boter. Fruit hierin de sjalot en de knoflook en bak vervolgens de venkel en prei 8-10 minuten.
Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Doe de peterselie, de room en het sap en de rasp van de helft van de citroen erbij (eventueel meer naar smaak). Breng op smaak met peper en zout en warm even door.
Roerbak de courgette kort op hoog vuur.
Serveren
Meng de pasta met de venkel-preisaus en verdeel deze over vier borden.
Verdeel de courgette over de pasta. Garneer met het fijngehakte venkelloof.
Ook heerlijk met een stukje vis (bijvoorbeeld zalm) of grote garnalen erbij!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.