Receptinformatie
Kimchi zou je kunnen zien als de Koreaanse variant van wat wij kennen als zuurkool. Kimchi wordt gemaakt van groenten, vaak van Chinese kool, die met verschillende smaakmakers wordt gefermenteerd. Na de fermentatie heeft kimchi een fris-zure smaak. Het is een lekkere garnering bij verschillende gerechten, zoals nasi goreng of dumplings. Deze kimchi is gemaakt van komkommer. En ook nog eens razendsnel, de fermentatiestap slaan we over, waardoor je binnen 30 minuten kunt genieten van een kimchi-style bijgerecht.
Voorbereiding
Snijd de komkommer in plakjes. Doe de komkommerplakjes in een zeef en bestrooi ze ruim met zout.
Laat de komkommerplakjes 20 minuten uitlekken.
Spoel de plakjes na 20 minuten af onder koud stromend water. Knijp met je handen goed in de plakjes om al het zout te verwijderen.
Laat de plakjes vervolgens uitlekken in een zeef terwijl je verder gaat met het recept.
Koken
Meng alle ingrediënten voor de kimchi-marinade in een kom.
Voeg de komkommerplakjes toe en roer goed door.
Serveren
Serveer de kimchi met wat verse lente-ui.
Eet je de kimchi niet in één keer op? Bewaar hem dan in een gesloten bakje in de koelkast voor maximaal een week.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.