stomen

Snelle groentecurry

Receptinformatie

Dressing en saus
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Meng 3 theelepels garam marsala, 1 theelepel, kaneelpoeder, 1 theelepel gemalen koriander en 1 theelepel chilipoeder door elkaar zodat je een kerriemengsel krijgt.

Maak vervolgens alle groenten schoon en snijd ze in ongeveer gelijke grootte, en hak de ui en knoflook heel fijn.

Rasp de gemberwortel heel fijn en houd deze even apart.

Koken

Blancheer de aardappel en wortel in kokend water met zout gedurende 8 minuten en laat ze uit lekken.

Verhit 3 eetlepels olie roerbak hier de ui samen met de knoflook in, laat het niet bruin worden, voeg het kerriemengsel toe en vervolgens de overige groente en wortel/aardappel toe. Schenk de kokosmelk erbij en laat het geheel ± 10 minuten smoren.

Breng de groentecurry verder op smaak met versgemalen, zout en de cashewnoten.

Serveren

Garneer tenslotte met fijngehakte koriander of peterselie.