Receptinformatie
Een eeuwenoude Mexicaanse klassieker, maar helaas bij ons nog wat ondergewaardeerd. Tijd om daar verandering in te brengen! En we maken de maïskolven extra rokerig door ze direct tussen de kolen te leggen.
Voorbereiding
Zorg dat de kolen goed smeulen en leg de maïskolven met blad er echt tussenin.
Probeer ze zelfs een beetje onder de kolen te krijgen.
Laat ze zo'n 10 tot 15 minuten roosteren.
Koken
Ontdoe de kolven vervolgens van het blad en laat de boter er overheen smelten.
Bestrooi met de paprikapoeder, zout en peper en besprenkel met limoensap.
Rasp eventueel ook nog de schil van de limoen erover.
Serveren
Serveer de maïskolven in hun geheel met extra limoen en kluif lekker af.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.