stomen

Smokey maïs

Ook lekker in een salade!

Receptinformatie

Snack
4 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Een eeuwenoude Mexicaanse klassieker, maar helaas bij ons nog wat ondergewaardeerd. Tijd om daar verandering in te brengen! En we maken de maïskolven extra rokerig door ze direct tussen de kolen te leggen.

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggie veggie veggie grillgroente Het BBQ-seizoen is AAN! En dit jaar doen we het anders...

Voorbereiding

Zorg dat de kolen goed smeulen en leg de maïskolven met blad er echt tussenin.

Probeer ze zelfs een beetje onder de kolen te krijgen.

Laat ze zo'n 10 tot 15 minuten roosteren.

Koken

Ontdoe de kolven vervolgens van het blad en laat de boter er overheen smelten.

Bestrooi met de paprikapoeder, zout en peper en besprenkel met limoensap.

Rasp eventueel ook nog de schil van de limoen erover.

Serveren

Serveer de maïskolven in hun geheel met extra limoen en kluif lekker af.