Receptinformatie
Voorbereiding
Bereid de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de komkommer in blokjes.
Snijd de olijven in ringetjes. Roer de paprika’s, komkommer, de olijven en een scheutje olijfolie extra vierge door de bulgur. Snijd de citroen in partjes.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de kaneelpoeder circa 2 minuten.
Snijd de bosuitjes fijn. Snijd de peterselie fijn. Schenk de tomatenblokjes in de pan en voeg de bosuitjes en de helft van de peterselie toe. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten koken. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Koken
Leg de sliptong in een met olie ingevette ovenschaal en schenk de saus erover. Bak de sliptong in de oven in circa 10 minuten gaar.
Serveren
Verdeel de bulgursalade over borden. Leg de sliptong op de salade en lepel de saus er royaal over. Bestrooi het gerecht met de resterende peterselie en leg de partjes citroen erbij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.