Slasoep
Receptinformatie
Voorbereiding
Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn.
Koken
Verhit de boter en bak hierin de spekreepjes knapperig en goudbruin. Neem ze uit de pan. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten in het achtergebleven spekvet. Voeg de sla toe, roer goed tot dez enigszins zacht is en strooi de bloem erover. Laat de bloem al roerende even garen.
Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep afhankelijk van de stugheid van de gekozen slasoort 1-3 minuten doorkoken.
Pureer de soep in de keuekenmachine, mengbeker of met de staafmixer. Doe de soep terug in de pan, breng hem opnieuw aan de kook en roer de creme fraiche of de met room losgeklopte eidooier en de spekjes erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveren
Garneer met peterselie of bieslook. Serveer de soep met de croutons of knapperbolletjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.