Receptinformatie
Een omgekeerd taartje op andersom dag: dat is pas een goed idee! En veel lekkerder dan achteruit lopen of je sokken binnenstebuiten aandoen, toch?
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220˚C.
Pel de sjalotten.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de olie toe.
Koken
Voeg de sjalotjes en wat fijngehakte salie toe. Strooi de suiker erover en laat dit op een matig vuur in ongeveer 10 minuten karameliseren.
Giet er 2 eetlepels kokend water bij en laat dit op een hoog vuur in ± 10 minuten inkoken, tot het vocht dat over is stroperig is.
Doe de sjalotten in de ingevette bakvorm. Strooi de geraspte kaas en er wat verse gember over.
Rol het deeg uit tot een ronde lap, en leg deze op de gekarameliseerde sjalotten met kaas. Druk het aan de randen goed omlaag, zodat er geen openingen meer zijn.
Bak de hartige tarte tatin in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Laat de taart iets afkoelen en draai deze om m.b.v. een bord en garneer met wat fijngehakte salie. Bestrooi tenslotte met versgemalen peper.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.