Receptinformatie
Vanavond een keer geen vlees? Met tofu gemarineerd in sojasaus eet je straks elke dag vega! En het staat ook nog binnen 20 minuten op tafel.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snijd de tofu in blokken ter grootte van een dobbbelsteen.
Schenk de sojasaus over de tofublokken en laat 10 minuten staan.
Pel en snipper de knoflook.
Schil de gemberwortel en hak fijn.
Maak de paprika schoon en snijd in dunne repen.
Maak de champignons schoon en snijd in dikke plakjes.
Maak de paksoi schoon en snijd overdwars in dunne repen.
Breek de mihoen in stukken en doe ze in een kom. Overgiet ze met kokend water en laat de mihoen 15 seconden wellen.
Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
Koken
Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan en fruit de knoflook en gember 2 minuten.
Voeg de paprika, champignons, tofu met sojasaus, paksoi en mihoen toe en bak alles al omscheppend 5 minuten mee.
Verhit intussen 1 eetlepel olie met zout en peper.
Neem de pan van het vuur en schenk de hete olie over het wokgerecht uit. En schrik niet, het hoort te sissen!
Serveren
Knip de koriander boven het wokgerecht fijn en serveer meteen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.