Receptinformatie
Voorbereiding
Schil de knolselderij en snij hem tot een vierkant blok. Bewaar de stukken die je eraf hebt gesneden (ongeveer ⅓ van de knolselderij) en snij dit in grotere blokken.
Snij het vierkante blok knolselderij (ongeveer ⅔) tot piepkleine blokjes.
Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij in dunne reepjes.
Schil de sinaasappels en snij de partjes eruit.
Versnipper de ui en pers het teentje knoflook.
Koken
Zet de grotere stukken van de knolselderij (⅓) met het versnipperde uitje en de knoflook op het vuur met wat olie.
Voeg een scheut water, melk, peper, zout toe en kook de knolselderij in een kwartier gaar.
Giet dit af, vang het vocht op en staafmix dit vocht tot een zalfje.
Blancheer de piepkleine blokjes knolselderij en de bleekselderij reepjes. (Heel kort in een pan met kokend water)
Serveren
Meng de geblancheerde knolselderij en bleekselderij met het zalfje in een bakje, en verdeel dit vervolgens over de bordjes.
Tip: gebruik een ring of een bakje om een net bolletje van hetgeheel op het bordje te maken. Leg hier bovenop de gerookte heilbot, zalm of walnoten, drapeer de partjes sinaasappel, de waterkers, strooi er wat zwarte peper over en een klein beetje olijfolie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.