Receptinformatie
Gegrilde roodlof gecombineerd met vijgen in een heerlijke frisse salade, superlekker!
Voorbereiding
Snijd de roodlof stronkjes in de lengte doormidden, bestrooi ze met versgemalen peper en zout en besmeer ze met olie. Doe de sla samen met de taugé in een kom. Snijd de bosuitjes in ringetjes, ook het groen, en de kaas in kleine blokjes schep ze samen met de bosui en de olijven ook door de sla.
Koken
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze gaan glanzen, haal ze direct uit de pan en strooi ze over de sla. Maak een dressing door 3 eetlepels olijfolie te mengen met 6 eetlepels aceto balsamico te mengen tot een gladde dressing, schep de delft hiervan door de salade. Verdeel dit over 4 borden.
Snijd de vijgen doormidden en verdeel ze samen met de kappertjes over de salade.
Verwarm een grilpan voor op een hoog vuur. Grill de roodlofstronkjes gedurende ± 4 minuten, leg de warme witlof op de salade en verdeel de rest van de dressing erover. Bestrooi tenslotte met nog extra versgemalen peper.
Serveren
TIP: vervang de roodlof door witlof
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.