Receptinformatie
Voorbereiding
Maak de broccoli schoon. Schil de harde stengeldelen (of trek de opperhuid van de stelen af) en snijd deze in dunne, korte reepjes.
Snijd de broccolirozetten van de stelen af en snijd ze overlangs in kleine roosjes.
Rooster de pijnboompitten.
Koken
Kook de broccolistelen circa 5 minuten en de broccoliroosjes circa 3 minuten in kokend water met zout.
Spoel de broccoli af in een vergiet onder koud stromend water. Laat ze afkoelen en uitlekken.
Meng in een keukenmachine de geraspte kaas met de pijnboompitten en de basilicum tot een pasta. Voeg de azijn toe en schenk, terwijl de motor loopt, de olie straalsgewijs erbij tot een gladde saus ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de broccoli.
Serveren
Serveer met ciabatta met olijfolie en kleingesneden zongedroogde tomaatjes.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.