stomen

Salade Nicoise

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Tip: Als je wilt testen of een sperzieboon wel echt goed vers is, dan kan je deze breken. Wanneer je dan een knakje hoort, is de sperzieboon vers.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Ontpit de zwarte olijven.

Koken

Was de sla en scheur de slabladeren klein. Kook de gehalveerde sperziebonen in ± 8 minuten beetgaar en spoel ze direct met koud water af. Snijd de ui in ringen, de tomaten en de eieren in vieren en de olijven in plakjes. Laat de tonijn goed uitlekken. Meng alle ingrediënten door elkaar en schik de salade op de borden.

Klop een dressing van de olie, 2 eetlepels citroensap en eventueel wat fijngehakte knoflook. Breng op smaak met wat peper en zout en verdun de dressing eventueel met een beetje water. Verdeel de dressing en rasp eventueel wat citroenschil over de salade.

Serveren

Lekker met warme, zelf afgebakken broodjes.

TIP: Ook lekker om de tonijn te vervangen door zalm uit blik of een moot verse tonijn die je heel kort bakt.