Receptinformatie
Tip: Als je wilt testen of een sperzieboon wel echt goed vers is, dan kan je deze breken. Wanneer je dan een knakje hoort, is de sperzieboon vers.
Voorbereiding
Ontpit de zwarte olijven.
Koken
Was de sla en scheur de slabladeren klein. Kook de gehalveerde sperziebonen in ± 8 minuten beetgaar en spoel ze direct met koud water af. Snijd de ui in ringen, de tomaten en de eieren in vieren en de olijven in plakjes. Laat de tonijn goed uitlekken. Meng alle ingrediënten door elkaar en schik de salade op de borden.
Klop een dressing van de olie, 2 eetlepels citroensap en eventueel wat fijngehakte knoflook. Breng op smaak met wat peper en zout en verdun de dressing eventueel met een beetje water. Verdeel de dressing en rasp eventueel wat citroenschil over de salade.
Serveren
Lekker met warme, zelf afgebakken broodjes.
TIP: Ook lekker om de tonijn te vervangen door zalm uit blik of een moot verse tonijn die je heel kort bakt.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.