Receptinformatie
Heb je ooit zo'n mooie risotto gezien? Door de rode biet kleurt je risotto prachtig roze én zo krijgt hij een unieke smaak. Proberen dus!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Verpak de bietjes elk in aluminiumfolie.
Koken
Pof de rode bieten op 160 graden in de oven (ongeveer een uur).
Laat de bietjes afkoelen, pel de schil er af en snij ze in blokjes.
Blancheer de risottorijst in ongeveer 5 minuten.
Zet een pan met water op het vuur, met een flinke scheut azijn wat zout.
Doe de eieren elk in een kopje. Maak een draaikolk met een lepel als het water kookt en voeg de eitjes toe. Laat ze ongeveer 5 minuten ronddraaien en haal ze er dan uit met een pollepel.
Doe een klontje boter in de pan en bak hier een gesnipperd uitje en een teentje knoflook in.
Doe de geblancheerde risotto hierbij, en vervolgens ook de bietjes.
Doe er een scheutje witte wijn bij en wat zout en peper.
Voeg als laatst de verse dragon bij de risotto. Laat dit nog 5 min rustig inkoken.
Serveren
Verdeel de risotto over de bordjes, leg op elk bordje een gepocheerd ei.
Rasp hier wat pecorino over en garneer met walnoten.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.