Receptinformatie
Roodlof is super veelzijdig! Wat dacht je van deze snelle maaltijdsoep? Heerlijk met aardappelblokjes en feta. Smullen maar!
Voorbereiding
Maak de roodlof schoon, verwijder de buitenste blaadjes, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder daarna de harde kern. Snijd vervolgens de lof heel fijn. Hak de sjalot en knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Koken
Smelt de boter in een koekenpan, rooster hier de roodlof samen met het sjalotje, knoflook, de aardappelblokjes en 1 takje tijm goudbruin in. Schep het geheel regelmatig om zodat alles gelijkmatig bruin wordt.
Doe de geroosterde groenten in een soeppan samen met de bouillon en laat de soep in ongeveer 8 minuten gaarkoken op een matig vuur. Snijd intussen de feta in kleine blokjes.
Serveren
Serveer de roodlofsoep met de feta en wat verse tijm in voorverwarmde soepkommen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.