Receptinformatie
Voorbereiding
Snipper de ui en pers de knoflook.
Koken
Verwarm de bouillon.
Fruit in een pan met wat olijfolie de gesnipperde ui en knoflook glazig.
Doe na een paar minuten de rijst erbij en bak even mee. Blijf goed roeren.
Wacht totdat de rijst glazig wordt en voeg de wijn toe.
Zet het vuur lager als de wijn helemaal opgenomen is. Voeg lepel voor lepel de hete bouillon toe en blijf goed roeren!
Stoof ondertussen in een andere pan de reepjes roodlof met de tijm gaar in een klontje boter. Voeg dit bij de risotto. Haal de pan van het vuur en roer er de kaas door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Serveer met gehakte walnoten erover gestrooid.
Ook lekker met stoofvlees of chorizo.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.