Receptinformatie
Deze kleurige soep van veldsla staat binnen 20 minuten op tafel. En omdat het Pasen is wordt ie gegarneerd met feestelijk eikruim. Lekker proeven van de lente!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Pel en snipper de sjalot. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
Was de veldsla. Houd 4 kleine toeven achter (voor garnering).
Koken
Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalot en aardappel met het kerriepoeder 3 minuten.
Voeg de veldsla toe en bak 2 minuten mee tot de veldsla geslonken is.
Verkruimel het bouillontablet boven het mengsel, voeg 500 ml heet water toe, breng aan de kook en laat alles 10 minuten afgedekt zachtjes koken.
Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en druk ze met de bolle kant van een eetlepel in een zeef boven een kom fijn.
Pureer met een staafmixer van het vuur af het veldslamengsel tot een gladde soep. Zet de soep terug op zacht vuur en roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Verdeel de soep over 4 kommen, garneer met een toef veldsla en bestrooi met eikruim.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.